Register

Just forced the OTA update to my phone.............here's how.

This is a discussion on Just forced the OTA update to my phone.............here's how. within the Galaxy Nexus OS forums, part of the Galaxy Nexus Forum category; This is cool. I wonder if this would have worked on my Iconia a500 tab while I was going thru the same thing with it. ...

Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast
Results 31 to 40 of 58
Like Tree1Likes

Thread: Just forced the OTA update to my phone.............here's how.

  1. #31
    Cassiopeia
    Member #
    10381
    Liked
    29 times
    Join Date
    May 2012
    Location
    Da far north, home of back bacon and hoseheads
    Posts
    97
    This is cool. I wonder if this would have worked on my Iconia a500 tab while I was going thru the same thing with it. Only, I was waiting for an upgrade from Honeycomb, to ICS. Apparently, I needed the update from 3.2 to 3.2.1 H.C. before I could ICS upgrade, then I immediately got the ICS update right after...... like 5 minutes after reboot. While everyone else with a500's was getting their ICS goodies, I was stuck behind because for some reason Google/Acer neglected to give me prior update. (3.2.1 H.C.)

    This probably would have saved me a whole three weeks, and a bunch of whining.

    I don't see why this wouldn't work, as the settings that are messed with seem universal to every Android I have seen. This tip is permanently added to goodies bookmark folder. Thanks !!!!
    Galaxy Nexus (GSM):
    ICS: 4.1.1 ROM: JB-AOKP Build 1 Kernel: Samurai Akira Kernel

    Acer Iconia a500 tab:

    ICS: 4.0.3 ROM: FlexReaper RF-1 Extreem Edition rv2 Kernel: Tweaked stock

  2. #32
    Milky Way
    Member #
    3587
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    6
    I just forced mine and it worked like a charm! What differences has everyone noticed? I can tell its snappier! And the keyboard is great!

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

  3. #33
    Aquarius
    Member #
    1434
    Liked
    337 times
    Join Date
    Dec 2011
    Location
    Thornton, CO
    Posts
    2,279
    The signal seems better. And like a lot have said already - seems more snappy, and smooth. Also no lag selecting the app history button to sideswipe to close them. I have also noticed that when I am online and in some apps that it no longer has duplicate letters - i.e. when you type "don" and it has "don't" as an option to select, in 4.0.2 it would put "dontt" in the text field instead of " don't." Now it does it right. For me, that was the most annoying thing. That and the lag when you go from portrait to landscape and visa verse and verse visa. There is less to no lag there, either.


    ____________________
    ( "King of the Self-Edit'" )

    Irony. Its what's for dinner.

    (Formerly known as "firefighterguy." )
    ____________________
    ( "King of the Self-Edit'" )

    Remember: Never, ever fart in your bunker gear.

  4. #34
    Milky Way
    Member #
    3030
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    1
    Quote Originally Posted by maineultraclassic View Post
    I read this on another forum, and since I had nothing better to do I gave it a shot...........and it worked.

    Home/menu/settings/apps/all/google services framework/

    Touch this.

    Once it opens clear data and force stop it.

    Hit home/settings/about phone/check for updates.

    It took me 7-8 times doing it, and then it started downloading the update, installed, and no problems at all. Some of the other people on that forum did it 3 times and it worked, some did it 15 and it worked, and of course some did it a lot and nothing happened.

    Nothing is lost by clearing the data and force stopping it, so no fear there.

    Give it a shot, you really have nothing to loose but about 10 minutes of time............and you have a lot to gain if it works.

    Steve
    STEVE,
    Thanks so much for the info. It worked for me on the 4th try.

    Phil

  5. #35
    Milky Way
    Member #
    10741
    Join Date
    Jun 2012
    Posts
    37
    I have done the framework trick numerous times. I am able to get my phone to download the IMM76K update, but when the phone does its automatic restart to complete the registration, it freezes on the black screen that says "Google" on it. I then have to disconnect the battery to get the phone to start up and then I am back to 4.02 since the update doesnt complete. Can anyone help me with this?

  6. #36
    Milky Way
    Member #
    2018
    Join Date
    Jan 2012
    Posts
    4
    SCORE! mine worked on the second try.

    but on mine. i never left the settings screen. i just cleared the framework data.

    then backed outta the apps menu, but stayed in the settings menu. then checked for update and BINGO!

    i have no idea if that helped or not,but... it definately worked somehow!

    THANKS!

  7. #37
    Milky Way
    Member #
    1274
    Liked
    21 times
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    45
    Quote Originally Posted by dirtbikes4fun02 View Post
    SCORE! mine worked on the second try.

    but on mine. i never left the settings screen. i just cleared the framework data.

    then backed outta the apps menu, but stayed in the settings menu. then checked for update and BINGO!

    i have no idea if that helped or not,but... it definately worked somehow!

    THANKS!
    Yep I tried it several times unsuccessfully when I exited out of settings after clearing framework, but the first time I stayed in settings it worked.

  8. #38
    Sirius
    Member #
    795
    Liked
    7 times
    Join Date
    Dec 2011
    Posts
    446
    can you be rooted and do this or no need?

  9. #39
    Milky Way
    Member #
    8486
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    5
    We won't lose anything by clearing data right? Also , is this just for people in the US?

  10. #40
    Milky Way
    Member #
    9690
    Join Date
    May 2012
    Posts
    4
    Quote Originally Posted by zelcroft View Post
    We won't lose anything by clearing data right? Also , is this just for people in the US?
    You don't lose anything. And I'm in Sweden, and i have tried this method maybe 50 times with no luck

    Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2

 

 
Page 4 of 6 FirstFirst ... 23456 LastLast

Remove Ads

Ads

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. How can i update my Galaxy Nexus without rooting my phone
    By hap497 in forum Galaxy Nexus Help
    Replies: 1
    Last Post: 05-30-2012, 06:19 PM
  2. Unlocked phone now locked after 4.04 update
    By nexus.phone in forum Member News Depot
    Replies: 3
    Last Post: 05-27-2012, 12:45 PM
  3. Disable System Update Notification. Remove annoying notification to update to 4.0.4
    By seanjenkins1 in forum Galaxy Nexus General Discussion
    Replies: 7
    Last Post: 04-04-2012, 09:31 AM
  4. APEX Forced closed
    By nybadboy11 in forum Galaxy Nexus Help
    Replies: 16
    Last Post: 04-01-2012, 09:55 PM
  5. Forced closes
    By nybadboy11 in forum Galaxy Nexus Help
    Replies: 3
    Last Post: 12-19-2011, 06:40 AM

Search tags for this page

force 4.1 update galaxy nexus
,

force galaxy nexus ota update

,
force galaxy nexus update
,
force ota galaxy nexus
,
force ota update
,

force ota update galaxy nexus

,
force ota update nexus 7
,

force update galaxy nexus

,
force update galaxy nexus 4.1
,

galaxy nexus force ota

,

galaxy nexus force ota update

,

galaxy nexus force update

,
galaxy nexus ota force
,

how to force ota update galaxy nexus

,
nexus force ota update
Click on a term to search for related topics.